SON DAKİKA
hava



Google News

Vücudun güzel kokmasını sağlayan 11 besin

Son Güncelleme :

09 Kasım 2023 - 9:58

Vücudun güzel kokmasını sağlayan 11 besin

Akıllara ilk olarak parfümler, vücut losyonları gelse de iş o kadar zor değil. Tenin güzel kokması için ne yemeli? sorusunun çok daha kolay cevapları var. Vücudun mis gibi kokması hayal değil. Vücudun güzel kokması için doğal yöntemler olduğu gibi, kozmetik yöntemler de var. Vücudun güzel kokmasını sağlayan 11 besin.

Herkesin kendine özgü kokusu vardır. Vücudunuzun mis gibi kokmasını istiyorsanız bu 11 besini tüketin…

Limon: Limonun canlı ve uyandırıcı kokusu, vücudunuzun harika kokmasında önemli rol oynar. Doğal bir bakteri ve mikrop öldürücü olan limon, vücuttaki kötü koku ile ağız kokusunu da kontrol eder. Aynı zamanda limon vücuttaki zararlı toksinleri de yok eder.

Limonun etkisini arttırmak ve kokunu değiştirmek istiyorsan güne bir bardak ılık limon suyuyla başla.. Bu vücudunun yenilenmesini ve temizlenmesine yardımcı olacaktır. Koltuk altı veya ayak kokusundan kurtulmak için de etkilenen bölgeye yarım limonu sürün ve tamamen kurumasını bekleyin. Daha sonra duş alın. Bu uygulamayı günlük olarak koku gidene kadar tekrarlayın.

Domates: Domates, gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur ve ter salgılayan kanalları engeller. Böylece aşırı terleme kontrol edilebilir. Domates suyu içmek vücudun ısısını düşüreceği için terlemeyi de önler.

Her gün yarım bardak domates suyu için veya salatanıza taze domates ekleyin. Duş almadan önce çok terleyen bölgeye domates suyu uygulayın ve 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın. İhtiyaç oldukça bunu tekrarlayın.

Yeşil çay: Antioksidan bakımından oldukça zengin olan yeşil çay; ağız, vücut kokusu ve kötü kokan ayakları engeller.

Zararlı toksinleri temizler, vücudun iyi kokmasını sağlar. Aynı zamanda nefesinizi temizler, herhangi bir kötü kokuyu önler. Her gün 3-4 bardak yeşil çay için, içine dilerseniz biraz bal ilave edin.

Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı vücudunuz için harika ve doğal bir deodoranttır. Hem vücut kokusu ve kötü kokuyu önleyen hindistan cevizi yağı, aynı zamanda sindirimsel olarak sağlığı destekler.

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzına koyun ve 15-20 dakika kadar ağızda tutun. Yutmadan ağızdan çıkartın ve her zamanki gibi dişlerinizi fırçalayın. Sabahları günlük olarak, aç karnına bunu yapabilirsiniz.

Biberiye: Aromalı bir bitki olan biberiye kötü vücut kokusunu yok etmeye yardımcı olur.

Her gün 2 fincan bardak biberiye çayı için. Diğer yandan biberiye yağını çok terleyen bölgenize uygulayabilirsiniz. Biraz suya 8-10 damla koymanız yeterlidir.

Ada çayı: Ada çayı vücudunuzun tatlı ve güzel kokmasını sağlayacak diğer bitkilerdendir. Vücudu bakterilerden koruyan ada çayının aromatik kokusu sayesinde cildinizde kötü koku kalmayacak.

Günde 1-2 bardak adaçayı için, dilerseniz içine limon suyu ekleyerek vücuda daha çabuk etki sağlamasını sağlarsınız. Adaçayı hamile veya emziren anneler için önerilmez. Çok fazla adaçayı tüketmek de baş dönmelerine sebep olduğundan 2 bardaktan fazla içmeyin.

Tarçın: Tarçın harika nefes tazeleyici olarak bilinir. Vücuda tokluk hissi veren tarçın, taze aroma bırakır.

Günde en az bir kez tarçın için. Kötü nefesten kurtulmak için de tarçın çayını ağzınızda gargara gibi kullanabilirsiniz. Tarçın çayını yarım tarçını 10 dakika kaynatarak yapabilirsiniz.

Hormonal değişiklik, aşırı terleme veya sağlıksız beslenme gibi birçok sebepten kaynaklanan vücut kokusundan kurtulmak için doğal ve pratik çözümler..

Maydanoz: Maydanozun içindeki yağlar kötü kokuları yok etmeye yardımcıdır. Aynı zamanda kanı temizleyen maydanoz, bakterilere karşı da çok etkilidir.

Her gün 2 fincan maydanoz çayı için; 1 çay kaşığı doğranmış taze maydanozu 5 dakika kaynatın. İçmeden önce soğumasını bekleyin. Ağız kokusu için ılık maydanoz çayı ile gargara yapabilirsiniz. Maydanoz çiğnemek ise geçici bir çözüm olacaktır.

Çemen otu: Çemen otu tohumu, yaprakları kadar kötü kokuyla savaşır ve vücudu toksinlerden temizler. Vitamin ve mineral dengesi içerdiğinden sindirim sistemini de geliştirir.Vücuda güzel bir koku verir.

Çemen otu, soğuk algınlığından dolayı kötü kokunun olmasında da hayli etkilidir. Bir bardak suyun içinde bir çay kaşığı çemen otu tohumlarını gece boyu tutun. Sabah, tohumları suyla beraber yiyin. Bu gün boyunca vücudunuzun kokusunu değiştirecektir.

Buğday çimi: Klorofil olarak zengin olan buğday çimi, vücut kokusunu etkisiz hale getirir. Aynı zamanda kanda terlemeye sebep olan asit ve toksinin dengesini kurarak aşırı terlemeyi düşürmeye yardımcı olur.

B vitamini bakımından da oldukça zengin olan buğday çimi, vücut ısısını düzenler. 2 yemek kaşığı buğday çimi suyunu, bir bardak su ile karıştırın. Aç karnına her sabah için. Çok keskin bir tadı olduğu için, bazı insanlar başlarda mide bulantısı hissedebilir.