SON DAKİKA
hava



Google News

Kombi bakımını yapan her ay 800 TL’ye yakın tasarruf sağlıyor

Son Güncelleme :

17 Kasım 2023 - 11:29

Kombi bakımını yapan her ay 800 TL’ye yakın tasarruf sağlıyor

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte yavaş yavaş kombilerde açılmaya başlandı. Bütün yaz kullanılmayan kombilerin bakımları yapılmadan kullanmak ise ciddi bir masrafa yol açıyor. Periyodik olarak bakımı yapılan kombilerin ömrü hem daha uzun oluyor hem de ısı tasarrufu sağlıyor.

Yılın istediğiniz ayında kombiye bakım yapabileceğiniz gibi kış mevsimi öncesi kombi bakımı yaparak tasarruf edebilirsiniz.

KOMBİ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Kombinin sorunsuz şekilde ve yüksek performans üzerinden çalışabilmesi için yılda en az bir defa kombi bakımı yapılması gerekmektedir. Bu konuda kombi bakımı yapılırken ele alınan birtakım hususlar mevcuttur.

– Sıcak su ve kalorifer yanma durumu incelenir.

– Kombinin su sızdırmazlık durumu ele alınır.

– İçi açılır ve tozlanma durumu incelemek suretiyle temizleme yapılır.

– Elektrik bağlantı noktaları ile hatları kontrol edilir.

– Kombi baca fanı kontrol edilir ve temizleme yapılır.

– Kombideki mevcut su boşaltılır.

– Genleşme tankı havası ölçülür.

– Ateşleme iyonizasyonu elektrokodu kontrol edilir.

– Gaz ayarı yapılır.

– Filtre temizliği ve çalışmaları yapılır.

– Kontroller ve son denetlemeler gerçekleştirilir.Bu şekilde daha süreç içerisindeki birçok farklı çalışma ile beraber kombi bakımı servis bünyesinde gerçekleşir.

KOMBİ BAKIMI KAÇ SAAT SÜRER?

Profesyonel ve kaliteli bir çalışma altında ele alınan kombi bakımı yaklaşık 1 ya da 1,5 saat kadar sürmektedir. Bu doğrultuda ortalama en az yılda 1 defa bakımının yapılması büyük öneme sahiptir.

KOMBİ BAKIMINDA NELER YAPILMALI?

Kombi bakımında baştan sona komple çalışma gerçekleşir ve her kısmı incelenir. Sıcak su ve su ve kalorifer durumu, sızdırmazlık, temizleme, ateşleme ve gaz ayarı gibi daha birçok farklı unsur yer almaktadır.

Her biri detaylı bir şekilde ele alınarak incelenir ve servis bünyesinde eğer varsa tüm sorunları ortadan kaldırılır.

KOMBİ BAKIMI NE SIKLIKLA YAPILMALIDIR, NEDEN ÖNEMLİ?

Mevsim geçişlerinde kombi bakımı gerekli mi ve nasıl yapılır gibi sorular aklımızı kurcalar. Periyodik bakım, güvenli ve konforlu bir kullanım için es geçilmemesi gereken uygulamalardan biridir.Bakım, ileriki süreçte karşılaşılabilecek arızaları önceden tespit etme imkânı verir. Ayrıca kombi periyodik bakımı sayesinde can ve mal kaybına yol açabilecek kazaların da önüne geçilmiş olur.

Periyodik bakım, kombinin ömrünü uzatırken ekonomik açıdan da tasarruf sağlar.

Kombi bakımı ne kadar sürede yapılmalı sorusunun aslında net bir tarihi yoktur. Sıklıkla kış aylarında yapılan bu uygulamanın yılın herhangi bir vaktinde gerçekleştirilmesi de pekâlâ mümkündür.

Kombi bakımının yaz sonu veya sonbaharda hava tamamen soğumadan yapılması önerilir. Bakım sıklığı ise kombinin baca tipine göre değişir.

Bacalı kombilerde zehirlenme gibi tehlikelerin önüne geçmek için 6 ayda bir bakım yapılması önerilir. Diğer kombiler için yılda bir kez bakım yapmak yeterli olur.

KOMBİ ÇEŞİTLERİNE GÖRE BAKIM ÖNERİSİ

Kombi bakımı, cihazın iç aksamından radyatörlere kadar kapsamlı bir kontrol ve temizlikten ibarettir. Bakım sırasında cihazın varsa arızaları tespit edilerek olası kötü durumların önüne geçilir. Fan, filtre, ateşleme haznesi temizliği de kombi performansını arttırarak daha verimli çalışmasını sağlar.
Fakat temizlik ve kontroller sırasında es geçilmemesi gereken en önemli detay kombinin türüdür. Modeline göre kombi bakımı hakkında fikir edinmek istiyorsanız kombinin türünü ve baca tipini bilmeniz gerekir.

Hermetik kombilerin bakımında es geçilmemesi gereken nokta fan temizliğidir. Fan motorunun uzman kişiler tarafından çıkarılarak temizlenmesi ve güvenli şekilde yerine tekrar takılması gerekir.

Yoğuşmalı kombi bakımında ise baca ve filtre temizliği yapılır. Yoğuşmalı kombilerin; ateşleyici başlık, basınç ve petek kontrollerinin de yapılması gerekir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER