SON DAKİKA
hava 23°



Google News

GERİ DÖNÜŞTÜRDÜK SANATLA BULUŞTURDUK

Son Güncelleme :

27 Mart 2023 - 15:59

GERİ DÖNÜŞTÜRDÜK SANATLA BULUŞTURDUK

 

“Yaşayacak başka dünya yok.” gerçeğinden yola çıkarak kirlingin çevremize verdiği zararlar

azaltmak ve durdurmak, mümkünse tüm toplumun dikkatini bu konuya çekmek istiyoruz. Temiz bir cere içerisinde sağlık ve mutlu bir yaşam hepimizin temel hakkadır. Bu konuda herkes elini tan altına koymalıdır. a noktadan hareketle, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri

the bite bir okul projesi yapmaya karar verdik. İlk olarak okul çevresinin temirliğini yapmakla

başladık. Belirli sürelerde çevre temizliği etkinlikleri gerçekleştirdik Bir sonraki adında farkındalik oluşturmak, model olmak ve çevreye duyarli arttırmak amacı ile çevreci gençler ekibi oluşturduk. Bu gençlerimizle beraber Bandirma kıyılarındaki denir feneri civarında çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik.

Daha sonra okulumuzda kağıt, plastik, pil, metal vs. gibi atıkların toplanmasıyla ilgili bir

kampanya başlattık. Bu kampanyayı eğitim-öğretim yılı sonuna kadar sürdürmeyi planladık. Projemizin bir sonraki aşamasında çevreci gençler ekibimizle birlikte okul konferans

salonunda çevre duyarlılığı arttırmak amacıyla bir program hazırladık. Programda:

-Çevre kirliliğinin dünyamızda yarattığı olumsuz etkilerden bahsettik.

– Dünyada yaşanılan çevresel felaketlerle (çevre kirliliginin yol açtiği) bir video sunumunu yaptık. -Öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu çevre konulu bir şir performansı gerçekleştirdik.

-Öğrencilerimizde çevre temizliği bilincini arttıracak mini bir skeç gösterisi yaptık.

-Atiklann doğada kaybolma süreleri ile ilgili slaytlarla desteklenen bilgilendirmeler yaptık.

Bu etkinlikler çerçevesinde özellikle plastik ve metal atıkları kullanarak ürettiğimiz eserlerden oluşan bir sergi yapma karan aldık. Okulumuz öğrencileri evden, işyerlerinden, sokaklardan topladıkları materyalleri okula getirdiler. Bu malzemeleri kullanarak çeşitli tasarımlar gerçekleştirdik. Malzeme olarak gazoz ve su şişesi kapakları, kavanozlar, bidonlar, ilaç kutuları ve kapaklar, bitmis kalemler, kanık oyuncaklanın parçaları, boncuklar, düğmeler, kedi-köpek mamasi kutuları, atık poşetler vs. kullandık. Tüm bu atık haldeki malzemeleri sanatsal formlara dönüştürdük. Böylece her atiğin çöp olmadığını kanıtladık ve öğrencilerimizin geri dönüştürme bilincini yaparak ve yaşayarak kazanmalarını sağladık. Bu tür etkinliklerin bireye, okula, ailelere, mahallemize… şeklinde genişleyerek büyümesi konusunda hedeflerimizi belirledik.

Son olarak da sergi bitince galeride bulunan tüm eserlerin içinde olduğu “Geri Dönüşüm

Sanat Sokağı isimli bir projeyi okulumuz koridorlarından birinde oluşturmayı planladık. Böylece

gelecek yıllarda okulumuza başlayacak olan öğrencilerimizi hayal güçlerini kullanarak neler

başarabilecekleri gerçeği ile tanıştırmak istedik.

Ayrıca okulumuzun web sitesinde sergimizin sanal bir versiyonunu yayınlayacağız. Daha sonr sergiyi ziyaret edemeyenler sanal ortamda eserlerimizi görme imkanı elde edeceklerdir. Bizlere projemiz boyunca katkılarını sunan Okul Müdürümüz Sayın Şefik AÇAR’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Münevver BÜLBÜL-BMTAL Görsel Sanatlar Öğretme