
Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yapmış olduğu gerekçesi ile ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verildiğini duyurdu.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mecburi olan ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışları ile tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine neden olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallerin yakından takip edildiği kaydedildi. Açıklamada, arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alındığı belirtilerek, bakanlıkça mevzuat çerçevesinde tüm imkanların seferber edildiği aktarıldı.
Stokçuluk yapan otomotiv bayiine 545 bin lira ceza
Açıklamada, bu çerçevede Ticaret Bakanlığına bağlı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından İzmir’de bir otomotiv bayiine stokçuluk yapmış olduğu gerekçesi ile ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verildiği kaydedildi.