KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ Hakkında Resen İnceleme - Bandirma.com | Bandırma Haber | Dağlı Medya HaberBandirma.com | Bandırma Haber | Dağlı Medya Haber

KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ Hakkında Resen İnceleme

Bandırma Düğün Salonu

KVKK’dan ‘Yemeksepeti’ Hakkında Resen İnceleme
Son Güncelleme :

29 Kasım 2021 - 15:21

266 kez okundu

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), müşteri bilgileri çalındığı ileri sürülen ‘Yemeksepeti’ hakkında resen inceleme başlattı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), “müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle ‘Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel verilerinin paylaşıldığı” yönündeki haberler üzerine harekete geçti.

Gündem toplantısında iddiaları ele alan Kurul, şirketin “herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” yönündeki açıklamasının doğruluğunun da tespiti için resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

Yemeksepeti, 16 Kasım’da sosyal medyadan, “kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının profesyonel ekipler tarafından detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği” açıklamasında bulunmuştu.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği belirtilen siber saldırının ardından veri ihlali gerekçesi ile Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021’de de inceleme başlatmıştı.

Bilgilendirme

İHA - Anadolu Ajansı ve diğer ajanslar tarafından yayınlanan yurt haberleri Bandirma.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, söz konusu
ajansların yayınladığı şekliyle Bandirma.com sayfalarında yer almaktadır.
Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır.
Haberle ilgili şikayetleriniz için 
bize ulaşabilirsiniz


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.